10 redenen om voor WordPress te kiezen als cms, blog Bureau Brainz

10 redenen om voor WordPress te kiezen als CMS

We kunnen er wel meer bedenken, dit zijn echter de belangrijkste redenen om voor WordPress te kiezen als opensource-CMS

  1. CMS is opensource
  2. Snelle installatie
  3. Eenvoudig gebruik in back-end
  4. Keuze uit een scala aan templates
  5. Oneindig veel plugins
  6. Goede optimalisatie voor organische vindbaarheid
  7. Perfecte integratie andere software zoals Mailchimp
  8. Uit te breiden naar een webshop d.m.v. Woocommerce
  9. Volledig op maat te maken
  10. Flexibel, elke webbouwer kan met WordPress werken

CMS WordPress is opensource

WordPress is een gratis opensource CMS. CMS staat voor content management systeem, dit betekent in Jip en Janneke taal: een systeem waarin je de teksten, afbeeldingen en video’s binnen je website kan bewerken en opslaan. Opensource betekent het volgende: de broncode van de software is voor iedereen toegankelijk, de software kan daardoor worden aangepast en worden gedeeld aan andere gebruikers.

In die laatste zit dan ook de kracht van WordPress. Iedere techneut die een eigen toepassing heeft gemaakt kan de code hiervan delen met andere gebruikers. Deze code kun je zelf weer aanpassen naar eigen wens, zoals bij het doorvoeren van een huisstijl. Door deze grote database aan plugins is het naar wens uitbreiden van je website geen hogere wiskunde meer.

Snelle installatie

WordPress is zo opgezet dat wanneer je beschikt over een domeinnaam en hosting, binnen 3 stappen je website online staat.

Stap 1: WordPress downloaden en installeren (bij het downloaden zit een handige gebruikshandleiding)
Stap 2: Template kiezen
Stap 3: Pagina’s en blog berichten aanmaken

Het klinkt makkelijk dus je vraagt je vast af: Heb ik dan gelijk een gelikte website? Heel eerlijk: nee. Wil je een mooie WordPress website die er gelikt uitziet, dan ben je wel even bezig. Ondanks dat je even bezig bent is WordPress nog altijd beter, sneller en prettiger dan een ander CMS systeem.

Eenvoudig gebruik in back-end

WordPress beschikt over een eenvoudig paneel die als back-end dient. Hier kun je afbeeldingen uploaden, pagina’s en/of berichten aanmaken of wijzigen. Ook kun je hier in een oogopslag de geïnstalleerde plugins zien. Het toevoegen en activeren van een nieuwe plugin is door middel van twee klikken gebeurd.

Doormiddel van eventuele pagebuilders zoals Visual Composer kun je in de pagina realtime bekijken hoe je nieuwe pagina vorm krijgt na het toevoegen van inhoud.

Keuze uit een scala aan templates

WordPress levert tijdens de installatie drie standaard templates standaard mee. Mogelijk zijn deze niet zo hip als je eigenlijk voor ogen hebt. Via Themeforest kun je een oneindig aantal templates bekijken. Middels verschillende categorieën kun je kijken welke template het beste bij je past. Wil je deze template toch nog aanpassen naar eigen wens, dan ben je natuurlijk een stuk langer bezig.

Oneindig veel plugins

Een plugin is een stukje software om iets binnen de website te tonen. Je kan hierbij denken aan een lightbox, slider of speciale media. Ook kun je de website middels speciale plugins beveiligen, een voorbeeld hiervan is Wordfence. Om jouw WordPress website helemaal Google vriendelijk te maken is er de SEO plugin van Yoast, hier worden per pagina/bericht, product of media alle Google wensen vermeld.

Let wel op dat niet alle plugins worden onderhouden door de aanbieder, zoek dus altijd een plugin die wordt ondersteund en geüpdatet om zo een eventuele hack te vermijden.

Goede optimalisatie voor organische vindbaarheid

Zoals hierboven al staat vermeld is jouw WordPress helemaal Google vriendelijk te maken met de SEO plugin van Yoast. Deze plugin stelt je in staat om de titels en meta per pagina aan te passen. Door middel van een eenvoudige weergave geeft de tool aan of de pagina Google vriendelijk is en waar de eventuele verbeterpunten liggen. Ook de media kun je mooi aanvullen met data om jouw afbeeldingen getoond te krijgen bij Google afbeeldingen.

Perfecte integratie andere software zoals Mailchimp

Omdat WordPress een opensource CMS is en iedereen toegang heeft tot de bron, maken andere software leveranciers hier ook graag gebruik van, door het maken van eigen plugins met koppelingen naar hun software. Een mooi voorbeeld hiervan is Mailchimp (een e-mail marketing tool). Ook bij het maken van webshops kun je met een paar klikken een betaalmodule in de website integreren.

Uitbreiden naar een webshop d.m.v. Woocommerce

Je website draait en is goed vindbaar. Je ziet kansen om producten in te kopen en om deze online te verkopen. Woocommerce is de webwinkel tool van WordPress. Deze kun je integreren binnen je huidige website. Zo heb je binnen een handomdraai naast je eigen website ook een webshop draaien.

Volledig op maat te maken

Ondanks het feit dat je gebruik maakt van standaard templates en plugins kun je WordPress volledig afstemmen op je eigen huisstijl. Het is uiteraard ook mogelijk om je eigen template op te bouwen. Dit kan heel mooi met Ultimatum. Binnen Ultimatum kun je door middel van drag en drop je eigen template in elkaar zetten en hierbij een algemene CSS instellen, eventueel aangepast op jouw wensen. De websites bij Bureau Brainz worden allemaal op maat gemaakt met Ultimatum. Kijk bij onze cases om de resultaten te bekijken.

Flexibel, elke webbouwer kan met WordPress werken

Dit is voor ons wel één van de meest belangrijke punten. Bovenstaande punten zijn handig en kunnen kostenbesparend werken, omdat er niets speciaal voor de klant ontwikkeld hoeft te worden.

Echter, wat doe je als je je website graag wilt verhuizen naar een andere partij en die partij beheerst de betreffende techniek niet? Balen… Maar WordPress is als opensource cms het meest gebruikte cms ter wereld, daarom kan iedereen ermee overweg. Je hebt met WordPress dus wel die flexibiliteit.

Wil je graag meer informatie over WordPress en weten welke voordelen het voor jou kan hebben? Neem dan gerust contact met ons op.