Social media

Social media kan gebruikt worden als een vorm van internet marketing. Social Media is een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie.

Social Media zijn websites waarbij de gebruikers zonder professionele tussenkomst de inhoud van het platform kunnen bepalen. Het belangrijkste kenmerk van Social Media is de interactie tussen de gebruikers.

Er zijn verschillende vormen van Social media. 

  • Een vorm van Social Media zijn ook de sociale netwerken, zoals Facebook, Google+ en Linked-in.
  • Een weblog, zoals WordPress, valt ook onder Sociale Media.
  • Maar ook foto en videosites kunnen Social Media zijn. Voorbeeld van Flickr, Picasa, Youtube en Vimeo.
  • Social Media kan een microblog zijn, bijvoorbeeld Twitter

Facebook, Linked-in, Twitter en Youtube zijn de bekendste vormen van Social Media.

Bij Bureau Brainz vinden we dat Social Media iets moeten toevoegen voor uw organisatie. Bureau Brainz heeft als visie dat uw organisatie alleen vormen van Social Media gebruikt die bij de organisatie of het product past. Het bericht van een organisatie op een Social Media moet wel relevant zijn. U kunt Social Media ook gebruiken om op te adverteren.

Bij Social Media bereikt uw organisatie gebruikers die u anders niet bereikt. Ook komt u in contact met de doelgroep, net als bij een blogBij Brainz kunnen we analyseren welke Social Media het best bij uw organisatie werkt. Daarnaast kunnen we uw Social Media kanalen inrichten op uw huisstijl. Bureau Brainz biedt ook workshops aan. Hier kunt u bijvoorbeeld uw personeel adviseren over hoe ze kunnen omgaan met de mogelijkheden van Social Media.

Meer weten over Social Media voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op!