Weboplossingen bureau Brainz, spin in het web

Weboplossingen

Weboplossingen, een breed begrip, maar de meeste mensen zullen toch snel aan een website en/of app denken. Websites en apps zijn niet meer weg te denken uit bedrijven en organisaties van tegenwoordig. Waar moet je aan denken en wat zijn de voor- en nadelen. Bureau Brainz geeft jou een eerlijk advies, no-nonsens en in begrijpelijke taal.

Websites

Bureau Brainz ontwikkelt websites op maat en indien gewenst op basis van standaard templates. Hierbij is het van belang dat de websites op alle apparaten (mobiel, tablet en desktop) correct wordt weergegeven. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten:

 1. Responsive website: Deze website schaalt zichzelf bij wanneer het formaat van het beeldscherm wijzigt.
 2. Desktop versie en mobiele versie: Hierbij worden er twee websites gerealiseerd, de browser bepaalt afhankelijk van het apparaat welke website wordt vertoond.

Uiteraard is de keuze afhankelijk van de wensen. Wel zie je in bijna alle gevallen dat je met een responsive website perfect uit de voeten kunt. Bij het ontwikkelen van een website hanteren we altijd vier basis principes:

 1. Huisstijl
 2. Vindbaarheid
 3. Gebruiksvriendelijkheid
 4. Structuur

Deze vier principes moeten naadloos op elkaar aansluiten om jouw website tot een succes te maken. Jouw website heeft immers een doel dat je graag wilt realiseren. Bijvoorbeeld je naamsbekendheid vergroten (branding), het delen van informatie of het verhogen van de omzet. Zonder (de juiste) bezoekers heeft de website niet het gewenste resultaat en zul je nooit je doel bereiken.

Webshop

Jouw eigen online webshop. Voor welk systeem moet je kiezen om jouw producten in te verkopen? Moet je kiezen voor WooCommerce (WordPress), Opencart of Magento? De keuze hierin is eigenlijk heel simpel, het is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid producten in jouw shop en van het budget.

Bij het maken van de keuze houden we altijd rekening met de vindbaarheid, je moet gevonden worden om omzet te generen. Organische vindbaarheid van de webshop op de langere termijn is hierin van cruciaal belang.

Apps

Een eigen app kan veel kansen bieden voor je bedrijf of organisatie. Wel is het altijd belangrijk om te bedenken wat het doel is van een eigen app, is een app noodzakelijk of is het ook te realiseren binnen de website.

Een app is eigenlijk niets meer of minder dan een website speciaal ontwikkeld voor een mobiel apparaat. Bekende apps zijn uiteraard Facebook, Snapchat en Instagram.

Begin bij het ontwikkelen van een eigen app altijd met de beschrijving van het doel. Gaat het bijvoorbeeld over iets informatiefs, e-commerce, games, nieuws, amusement of fotografie.  Bij de ontwikkeling richten we ons eerst op het besturingsprogramma van Android , simpelweg omdat dit het meest verkochte besturingssysteem is. Goede begeleiding en ondersteuning in dit traject is van groot belang.

WordPress CMS

WordPress is als cms (content management systeem) wereldwijd het bekendste cms systeem en 99% van de websites die wij ontwikkelen realiseren we dan ook in WordPress. De reden hiervoor is de beheersbaarheid, vindbaarheid en kostenbesparing voor de opdrachtgever. Daarbij is WordPress zo in te richten dat elk ontwerp mogelijk is. Zonder dat dit ten koste gaat van de structuur en vindbaarheid van de website.

Een ander groot voordeel is de flexibiliteit van WordPress, iedere webbouwer kan met WordPress werken. Met andere opensource cms systemen zoals Drupal wordt dit al lastiger, laat staan een eigen cms systeem van de webbouwer. Lees hier ons blog over de 10 redenen om voor WordPress te kiezen.

Wil je graag meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Cases Bureau Brainz

 • logo architectuurwonen cases Bureau Brainz
  Grafisch ontwerp Architectuurwonen
 • logo opbroekwonen cases Bureau Brainz
  Project promotie Ten Brinke Bouw
 • Knobben caravans logo cases bureau brainz
  Grafisch ontwerp Knobben caravans en campers