Weboplossingen bureau Brainz, spin in het web

Webshop – alles wat je nodig hebt om online te verkopen

Bureau Brainz is specialist in het ontwikkelen van webshops.  Het ontwikkelen van uw  webshop doen wij gefaseerd. Van inventarisatie tot ontwerp tot technische realisatie tot vermarkten.

Webshop inventarisatie

Dit is de eerste en belangrijkste stap. Of u nu een grote organisatie bent of een kleine zelfstandige. De basis is in beide gevallen het belangrijkste. De belangrijkste factoren zijn: hoeveel producten wilt u verkopen, heeft u speciale wensen qua vormgeving die u misschien binnen een andere webshop heeft gezien, hoe wilt u de producten laden binnen de webshop, moet dit handmatig of wilt u deze importeren vanuit uw ERP pakket, wat is uw visie voor de toekomst.

Dit zijn enkele vragen om in kaart te brengen welk CMS systeem het beste past bij uw organisatie.

Webshop CMS systemen

Een CMS systeem is niks anders dan een software systeem waarmee u teksten, afbeeldingen en producten, pagina’s en berichten kunt aanmaken en bewerken binnen uw website en/of webshop.

Magento e-commerce

De bekendste CMS systemen voor websites zijn WordPress, Joomla of bijvoorbeeld Drupal . Voor webshops is dit aanbod echter heel anders. Dit heeft te maken met een scala aan aanbieders met eigen CMS systemen. Echter zijn er een paar grote CMS webshop systemen die open source zijn en zo ook eigen doelgroepen hebben.

De bekendste is wel Magento. Dit komt omdat de meeste grote organisaties kiezen voor dit CMS syteem, dat bekend staat om de optimalisatie qua conversie en vindbaarheid. Doordat de grote partijen werken met magento zijn er talloze mogelijkheden om koppelingen (API) te maken met de diverse ERP systemen om zo de webshop en uw boekhouding  helemaal sluitend te maken.

OpenCart

OpenCart is veel gebruikt CMS systeem voor startende ondernemers.  Dit komt vooral door gemak qua back-end en prijs-kwaliteitverhouding. De mogelijkheden qua thema’s en plugins zijn redelijk uitgebreid. Nadeel is de opmaak van pagina en berichten en mogelijkheden hierin.

WooCommerce van WordPress

WooCommerce is een WordPress plugin waardoor je binnen je WordPress omgeving je eigen online webshop kan integreren. WooVommerce is volledig in opkomst en het marktaandeel stijgt gestaag, ondanks wat nadelen (structuur) heeft de plugin vele voordelen. Door de hoeveelheid plugins die beschikbaar zijn kun je WooCommerce volledig maatwerk maken en uitbreiden. Ook zijn er hierdoor al vele koppelingen gemaakt met de verschillende boekhoudsystemen zoals bijvoorbeeld Snelstart.

Voor welk systeem moet u nu kiezen? Dat doen we in overleg. Naar aanleiding van de inventarisatie.

Na de inventarisatie komt Bureau Brainz met een advies. In dit advies zijn uw budget, wensen en toekomstvisie meegenomen zodat uw webshop exact aansluit bij uw bedrijfsprofiel. Omdat Bureau Brainz werkt met open source systemen zijn wij in staat om voor zowel de kleine ondernemer als voor de grote organisaties webshops te ontwikkelen.

Ontwerp van uw webshop

Uiteraard kunnen we uw webshop realiseren in een standaard ontwerp. Echter leert onze ervaring dat deze qua vormgeving goed zijn, maar qua gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine optimalisatie minder zijn.  Elke webshop die wij opleveren is uniek en volledig afgestemd op uw doelgroep en product zodat deze naadloos in elkaar overgaan en zo uw rendement optimaal maken.

De technische realisatie van uw webshop

Wanneer we het ontwerp hebben gepresenteerd en deze akkoord is bevonden starten we met de technische realisatie. Ons startpunt is altijd het product en de winkel. Als deze zijn opgebouwd starten we de opmaak en inrichting van de overige pagina’s en de homepagina. Op deze manier is de website altijd dynamisch en kunnen we op elke gewenste pagina bijvoorbeeld producten uit uw webshop tonen. Tijdens de inventarisatie zult u merken dat we ook veel doorvragen op de unieke kenmerken van uw product. Al deze kenmerken gaan we verwerken binnen uw product omgeving. Het idee erachter is dat we deze kenmerken altijd kunt toepassen bij het filteren naar producten. Zo kunt u bijvoorbeeld heel simpel met koningsdag een speciale aanbieding maken en deze pagina vullen met alleen maar oranje producten. Onze visie: “staat het er niet, in dan kun je er ook niet op filteren.”

Vermarkten van uw webshop

Een webshop is leuk, echter zonder bezoekers zal er nooit een verkoop plaats vinden. Wij zeggen dan ook wel eens, een winkel op de 10e  etage van een flat in een winkelstraat valt ook niet op. Kortom, je zult bezoekers moeten genereren. Dit kan op verschillende manieren en met verschillende instrumenten.
Welke online marketing instrumenten wij toepassen is ook weer volledig afhankelijk van verschillende factoren. Lees meer hierover op onze pagina ”online marketing”.

Wil je graag meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Cases Bureau Brainz